Balettikoulu Harista


 Balettikoulu Hari toimi urheiluseura Hakunilan Riennon yhteydessä vuoteen1977, jolloinka Balettikoulu Harista tehtiin urheiluseura Hakunilan Riennon kulttuurijaos. Näin Balettikoulu Hari toimi nyt omana osana kulttuurin tuottamisessa Vantaalla, missä tuolloin kulttuuritoimintaa tanssinopetuksessa oli niukalti. 

Vuonna 1986 Balettikoulu Hari erkaantui urheiluseura Hakunilan Riennosta ja perustettiin Hakunilan Kulttuuri ry ja sen yhteyteen Balettikoulu Hari. Hakunilan Kulttuuri ry:n silloiset vastuuhenkilöt toimivat aktiivisesti ja ideoivat mm. Hakunilan Päivät.

Opettajina ovat vuosien varrella olleet mm. Erkki Kunttu, Outi Nurmimaa, Aarne Mäntylä, Soile Heinonen ja Vuokko Kuosmanen sekä säestäjänä Ari Jääskeläinen.

Vuonna 1987 Balettikoulu Harin opettajaksi siirtyi Helsingin Tanssiopistosta Balettipedagogi Taina Väätäinen.  Hän on siitä lähtien toiminut klassisen baletin opettajana ja toimii myös Balettikoulu Harin rehtorina.

Vuosien varrella oppilaita on edennyt jatko-opinnoin tanssin opettajiksi ja ammattitanssijoiksi esim. Suomen Kansallisbalettiin sekä menestyneet kilpailussa kuten Helsingin kansainvälisessä balettikilpailussa 2012 finaalissa .

 Tärkeimpänä on antaa lapsille ja aikuisille harrastus baletista ja pätevää klassisen baletin opetusta sekä ohjata myöskin lapsia jatko-opintoihin.  Näin harrastus voi olla jopa alku ammattiin tanssin alalta.  Klassinen baletti antaa erinomaisen ryhdin ja kunnon.

Vantaan kaupunki tukee toimintaamme taloudellisesti.  Kiitämme Vantaan kaupunkia saamastamme tuesta.

Hakunilan Kulttuuri ry/Balettikoulu Hari on Suomen tanssioppilaitosten liitto STOPP ry:n jäsen.

Hakunilan Kulttuuri ry ( ly: 0626374-1 )

Hallitus: Puheenjohtaja: Nita Väätäinen

                        Sihteeri: Pia Laasanen

           Taloudenhoitaja: Petri Väätäinen

1.4.2021